Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обходни маршрути заради строителството на първокласния път Мездра – Ботевград

Снимка: БГНЕС

Заради завършване на строителството на шосето от Мездра до пътния възел Новачане до Ботевград от понеделник ще бъде спряно движението между Мездра, Лютидол и пътния възел "Новачене". Тежкотоварни камиони ще минават през прохода Петрохан през деня и през нощта освен в тричасови пикови интервали на трафика сутрин и вечер.

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова обсъди с депутати от Монтана и Видин вариантите за обходни пътища.

Обходът през Петрохан да бъде въведен за срок от 30 дни и да бъде направен анализ на трафика, за да се прецени дали е необходима промяна. За това е постигнато съгласие на срещата. 

При започване на строителните дейности от понеделник, 24 юни, тежкотоварните превозни средства няма да могат да преминават през прохода Петрохан в часовете с пиково натоварване и в почивните дни. Проходът ще е забранен за камиони над 3,5 тона в интервалите между 6.00 ч. и 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч., както и в събота и неделя. Така тежкотоварните превозни средства ще могат да пътуват през Петрохан не само през деня, но и през нощта.

Предвидени са обходни маршрути за лекотоварния и основни и възможни обходи за тежкотоварния трафик.

За леките автомобили обходът ще е  по пътя Паволче – Челопек – Лютиброд – Елисейна – Своге – околовръстен път на София и обратно.

За тежкотоварния превоз основните обходни трасета са:

Пътят Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник, пътят  Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно;

Пътят Враца - Борован -Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник, пътят Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - АМ „Хемус“ и обратно.

Решението е базирано на редица анализи и няма по-добра алтернатива, смятат от Пътната полиция.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна