Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дания и Англия завършиха наравно и заплетоха възела в група С на Евро 2024

Дания - Англия
Снимка: БГНЕС

Дания и Англия завършиха 1:1 в среща от втория кръг на група С на Евро 2024.

Хари Кейн откри резултата, а Мортен Хюлманд изравни до почивката с прецизен шут от далечно разстояние.

Ремито завърза интригата в групата и преди последните мачове и четирите отбора имат шансове да продължат напред. Англичаните водят с 4 точки, а Словения и Дания имат по две, а Сърбия е на  дъното с 1 точка.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия генерален секретар на УЕФА Герхард Айгнер, който почина на 80-годишна възраст.

Англичаните започнаха по-мотивирано и в 13-а минута Фил Фодън се озова на стрелкова позиция, но прати топката над вратата. 

Пет минути по-късно Кейн откри головата си сметка на Евро 2024 след грешка в защитата на датчаните. Виктор Кристиансен се намеси неубедително и позволи на Кайл Уокър да напредне от дясно, след което центрира в наказателното поле, където Хари Кейн отблизо не сгреши за 1:0. Кейн стана третият английски футболист с голове на четири големи първенства след Майкъл Оуен и Уейн Рууни.

Дания успя да изравни в 34-ата минута, когато Хари Кейн сгреши с паса в средата на терена и позволи Мортен Хюлманд да напредне фронтално срещу вратата и с мощен шут да прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Пикфорд - 1:1.

Втората част започна по същия начин като първата: англичаните бяха по-активни в началните минути и в 50-а минута Деклан Райс шутира от границата на наказателното поле, но Шмайхел спаси. Две минути по-късно Букайо Сака бе изведен на добра позиция, но не успя да намери рамката на вратата.

В 56-а минута удар на Фил Фодън срещна левия страничен стълб, а при добавката Сака стреля неточно.

За Дания възможност за гол се откри през Пиер-Емил Хьойберг, който в 73-а минута стреля от разстояние, но Пикфорд спаси.

С наближаването на края на срещата двата отбора предприемаха все по-малко рискове и внимаваха да не допуснат фатална грешка в защита, което логично запази равенството.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна