Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания доминира напълно срещу Италия, победи и се класира

Испания - Италия
Снимка: БГНЕС

Испания победи eвропейския шампион Италия с 1:0 в мач от втория кръг в група B на континенталния футболен шампионат в Германия. Испанците имаха голямо превъзходство почти през целия мач, но победата им в Гелзенкирхен дойде след автогол на Калафиори в 55-ата минута. 

С 6 точки Испания вече си осигури място на осминафиналите, Италия е на второ място с 3, а Албания и Хърватия са с по една точка.

В последния кръг Испания ще срещне Албания, а Италия - Хърватия.

Испанците имаха значително превъзходство през първото полувреме. Особено активен и неуловим за защитата на "адзурите" бе по лявото крило младият Нико Уилямс.

През първото полувреме обаче вратарят Донарума и бранителите пред него успяха да се справят с испанския натиск и удържава нулево равенство.

Веднага след почивката Испания наложи още по-категорично превъзходство и действията се развиваха само пред и във наказателното поле на Италия. И неизбежното се случи за "Скуадра адзура", макар и по нещастен начин. Центриране по земя отляво по испанската атака доведе до рикошет в крака на Рикардо Калафиори и топката се укроти в мрежата на Донарума - 1:0 за Испания в 55-ата минута.

Испанците обаче не спряха да атакуват вихрено и след като поведоха в резултата, а Италия отново оцеля в няколко ситуации, пропуснаха Педри и Ямин Ламал.

След една нелоша атака на италианците, пак отличният Нико Уилямс се прояви великолепно и със страхотна бомба уцели напречната греда над Донарума. 

В края испанците имаха и още шансове за нов гол при хаотичния натиск на Италия, но Донарума спаси положенията. В самия край при корнер и Донарума се включи в атака за Италия, но и той не успя. 1:0 за Испания - достатъчно за заслужения успех на Испания.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени