Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Де ла Фуенте съжалява, че Испания не е вкарала още голове

Де ла Фуентес смята своя отбор за най-добрия в света.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте бе доволен от успеха над защитаващия титлата си тим на Италия с 1:0 на европейското първенство по футбол, но критикува играчите си, че не са направили победата по-солидна. С втория си успех в група В италианците си осигуриха класиране за фазата на елиминациите на шампионата.

"Мачовете се решават от детайли, а това бе среща, в която можехме да отбележим още голове. Трябва да продължим да работим по същия начин. Няма никой по-добър от нас и трябва да работим с тази увереност", коментира Де ла Фуенте на пресконференцията след двубоя.

"Познавате ме много добре. Мисля по същия начин като вчера. Гордея се с резултата и начина, по който спечелихме, но това е много изискващ турнир и колкото по-напред отиваме, толкова съперниците ни ще ни опознават и ще става все по-трудно. Гордея се с начина, по който играчите имат безкрайна амбиция, безкрайна работна етика. Мисля, че нещото, което изпъква най-много за мен, беше да знам как да играя в различните моменти от този труден мач. Има много топ отбори в турнира. Трябва да се подобряваме, да стоим здраво стъпили на земята и да не сваляме гарда си", продължи селекционерът на Испания, цитиран от официалния сайт на УЕФА.

"Нещата се свеждат до нещо повече от свежест. Футболът не е само свежест и фитнес ниво, но и тактика и техника. Бяхме по-добри във всички области. Имам голямо уважение към Италия, но те имаха някои трудности, а отчасти това е, защото играхме толкова добре", каза Луис де ла Фуенте, а попитан дали това е най-доброто представяне на Испания под негово ръководство, той отговори:

"Да, мисля, че е така. Срещнахме се с Италия в Лигата на нациите и играхме добре, но мисля, че това беше по-пълноценно представяне. Никога няма да се уморя да популяризирам испанския футбол. Мисля, че сме най-добрите в света."

"Искам да подчертая качеството на това поколение футболисти, особено тези в този отбор. Испанските футболисти са най-добрите в света. Знам какво представлява този отбор по отношение на съдържанието - познавам ги много добре и те ме познават, но по същество не сме постигнали нищо. Футболът може да бъде много жесток и трябва да сме предпазливи, смирени и да проявяваме уважение. Следващият ни мач ще ни позволи да освежим отбора, но искаме да спечелим, а не да правим услуги на някого. Имаме някои първокласни състезатели, които все още не са играли и искат да покажат какво могат", заяви още Де ла Фуенте.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна