Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албански национал се извини за провокирането на скандирания срещу Скопие

Даку даде тон за скандиранията на албанските фенове.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Албанският нападател Мирлинд Даку, който с мегафон даде тон на феновете за обидни скандирания срещу Република Северна Македония, се извини, оправдавайки се със силните емоции от участието си на Евро 2024.

Даку беше уловен от камерата да разпява фенове с обидни рефрени след равенството 2:2 на Албания с Хърватия в Хамбург. Това предизвика искане за извинение от футболната федерация на Северна Македония плюс разследване от УЕФА.

"Да се извиня е мъжка постъпка и аз чувствам морално и професионално задължение да го направя за всички онези, които са били обидени“, каза той в изявление на албански език в социалните медии.

"Като всеки футболист, в тези моменти емоциите са на друго ниво, което може да се разбере само на терена. Трудно е да се опише усещането да играеш за този национален отбор, за тези прекрасни фенове, които ни дават безгранична любов", каза още Даку.

"Съжалявам, ако съм обидил някого след мача с Хърватия, адреналинът от играта ме водеше в тази ситуация“, добави 26-годишният футболист в публикацията си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна