Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среднощен масиран ракетен обстрел в различни части на Украйна

Одеса, февруари 2024 г.
Снимка: БТА

Украйна беше подложена на масиран ракетен обстрел тази нощ. Съобщава се за експлозии в редица райони. Нанесени са  удари по градовете Кривой Рог и Одеса. В Одеса е поразена база за отдих, а в Кривой Рог е разрушен склад за храни, твърдят местните власти. Двама души са пострадали.

Междувременно преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС ще започнат на 25 юни, съобщиха вчера от белгийското председателство. Европейската мечта на милиони украинци се сбъдва, написа в социалната мрежа "Х" президентът Володимир Зеленски.

А междувременно украинският премиер Денис Шмигал обсъди ключови области на помощта за Киев с високопоставен представител на Държавния департамент на САЩ.

Сред въпросите е възстановяването на украинския енергиен сектор чрез американски програми и съвместно производство на отбранителна продукция.

По думите на Шмигал тази година Вашингтон ще предостави на Украйна 7,8 млрд. долара за укрепване на макрофинансовата й стабилност.

Междувременно Нидерландия обяви, че ще предаде на Киев още една система за противовъздушна отбрана "Пейтриът", след като Румъния взе подобно решение тази седмица. В доставката ще участва още една държава, която нидерландската министърка на отбраната Кайса Олонгрен отказа да назове.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна