Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кубрат Пулев и Деси Добрева начело на Похода за семейството

7
Снимка: БГНЕС

Боксьорът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева застанаха начело на похода в защита на традиционното семейство, който тръгна от площад "Александър Невски" и ще премине по столичните улици и ще стигне до Националния дворец на културата, където ще се проведе концерт.

Ограничения за движението на автомобили в центъра на София са наложени заради планираните за днес две шествия

Заради традиционното шествие с концерт "София прайд", което ще е с начална точка площад "Батенберг", вече е затворена част от булевард "Цар Освободител", в участъка между Централния военен клуб и сградата на президентството.

Началото на концерта е обявено за 16:00 часа, като е предвидено шествието за защита на човешките права да тръгне от площад "Батенберг" след 19 ч.

От площад "Александър Невски" пък започна т.нар. Поход за семейството, чиито организатори се обявяват в защита на традиционното семейство и за разрешаване на демографската криза у нас.

Шествието започна с камбанен звън от храма Свети Александър Невски и огромен български флаг. За участие в него са поканени родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на традиционното семейство като алтернатива на либералните политики.

Един от организаторите – Кристиян Шкварек, председател на фондация Консервативно общество очаква около 10 000 души да се включат в шествието.

"Една ежегодна инициатива, която предимно се опитва да адресира катастрофалната демографска криза в България. Тази година се падна да бъде на Задушница поради факта, че организаторите на "София прайд" избраха тяхното събитие да бъде тогава. Нашето събитие, освен позитивен дневен ред и предложения за демографската криза, винаги се провежда и като цивилизовани спокойна семейна християнска алтернатива на Прайда. Следователно извън нашите ръце беше избора на датата. и се обърнахме към Светия синод с питане. И и те ни казаха "Разрешаваме и благославяме вашето мероприятие да се проведе в този ден пред Патриаршеската катедрала"", обясни Шкварек.

За участниците в похода са осигурени вода, български знамена и бели и сини балони. А брандирани шапки и тениски се предоставят срещу дарение в подкрепа на каузата. 

Участниците в него ще преминат по маршрут - булевардите "Цар Освободител", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", до градинката на Националния дворец на културата, където също е предвиден концерт.

И в двете точки има осигурено сериозно полицейско присъствие, за да няма напрежение и да не се засичат двете събития.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна