Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат влязъл в затвора за убийство анестезиолог да работи в дупнишката болница

Снимка: БГНЕС, архив

Анестезиологът д-р Николай Карастоянов, осъден на 3 години затвор и влязъл да излежава присъдата си, да е на разположение и да работи в общинската болница в Дупница.

Върху такъв казус работят ръководство на болницата, управата на затвора в Бобов дол и Дирекция "Изтърпяване н наказанията".

Процедурата още не е финализирана.

Д-р Карастоянов е осъден заедно с брат си Иван и баща си - стоматолога д-р Владимир Карастоянов, за убийството на Николай Радев-Отвертката през март 2014 г. Минути след кървавата история в заведение в Дупница намушканият с нож е закаран за операция в общинската болница. Д-р Карастоянов е трябвало да влезе в опериращия екип, но близките на Радев категорично настояли той да бъде отстранен. 

Сега анестезиологът изтърпява присъдата си, а от същата болница са готови да сключат договор със затвора в Бобов дол и той да бъде на разположение при необходимост, на дежурства. 

Началникът на затвора в Бобов дол Крум Петров каза пред репортери, че това е прецедент. Оказва се, че и друг дупнишки лекар е изтърпявал присъда в бобовдолския затвор, но не е практикувал професията си след произнасянето на присъдата. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна