Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма за безплатни летни държавни училища започва в Кипър

Снимка: архив

В Кипър започва програма за безплатни летни държавни училища, в които могат да участват и българчетата. С приоритет за предлаганите през ваканцията възможности за учене и творчески дейности са децата от уязвимите социални групи, съобщиха от образователното министерство.

В продължение на един месец - до 26 юли, летни "часове" ще се провеждат в 58 държавни учебни заведения в цялата страна, от които 37 основни училища и 21 детски градини.

В тях могат да участват деца, които през тази учебна година са били от 1 до 5 клас в държавни основни училища, както и ходилите на държавни детски градини.

Летните училища са безплатни за всички включени в тях. Родителите покриват само разходите за обяд, ако децата им посещават удължените следобедни занятия.

Ваканционната програма съчетава учебни часове и много творчески занимания по изкуство, музика, театър, танци, спорт и други.

За ученици с имигрантски произход, каквито се смятат и българчетата, се провеждат допълнителни часове за изучаване на гръцки език, за да могат те да подобрят знанията си и да напреднат в кипърската образователна система.

Програмата за организиране на държавни летни училища е изключително успешна, като всяка година се увеличава броят на децата, желаещи да участват в нея, подчертаха от образователното министерство.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна