Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миура подписа нов договор на 57 години

Казуйоши Миура
Снимка: БТА

Най-възрастният професионален футболист подписа нов договор. Това е 57-годишният Казуйоши Миура, който ще защитава цветовете на Атлетико Сузука в четвъртото ниво на японската футболна лига.

Ветеранът е собственост на Йокохама, като в Сузука ще играе под наем, а договорът му ще е за срок от една година.

"В леко напреднала възраст съм", пошегува се Миура при представянето си пред медиите. Интересът към неговите изяви винаги е огромен заради факта, че той е най-възрастният професионален футболист и кариерата му продължава вече почти 40 години.

През миналата година той игра под наем в Оливириензе в португалската Втора лига, като записа 8 мача, което е впечатляващо за неговата възраст. 

Кариерата му започва през далечната 1986 година, когато Япония беше далеч от статута си на сериозна футболна сила. Точно поради тази причина Миура пробива през Бразилия и играе за Сантос. До 1990 година сменя няколко тима, сред които Палмейрас, Матсубара, Куритиба. 

От 1990 до 1998 година играе за несъществуващия вече Верди Кавазаки. Записва 192 мача и отбелязва 117 гола. Следва кратък пробен период в Европа, където за кратко защитава емблемите на Дженоа и Динамо (Загреб), но така и не успява да пробие на Стария континент. След това е играл основно в родината си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени