Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът предлага Радев да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО

Снимка: Прессекретариат на държавния глава
Чуй новината! Чуй новината:

Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участие на страната ни в срещата. Позициите не са публикувани, като приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавния глава да ръководи българската делегация и съобразно хода на дискусията, да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике.

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията във Вашингтон. Освен президент и премиер, в нея са включени министърът на отбраната, началникът на отбраната, постоянният представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерския съвет и други служители от двете ни институции.

По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна