Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В курорта Пампорово започва активният летен сезон

Велопарк „Пампорово“
Снимка: pamporovo.bike

Активният летен сезон в курорта Пампорово започва от днес с работата на двата основни лифта, водещи до връх Снежанка. Това са лифтовете от Автогара – Студенец и от Студенец – Снежанка. 

От днес отварят и велопарк Пампорово, приключенски парк "Язовира", туристическият център на входа на курорта и на пързалката и велогардероба на ски център Студенец.

Подготвени са множество маршрути за кратки и по-дълги преходи, за които могат да бъдат използвани специализирани планински водачи, велотрасета за планинско колоездене, както и разнообразни трасета за спускане с инструктори, подходящи за начинаещи и напреднали байкъри.

За забавление на децата, а и на възрастните, има различни атракции в приключенски парк "Язовира", а за запалените рибари - риболов на балканска и американка пъстърва в язовир "Пампорово".

От 50-те – 60-те години на миналия век курортът Пампорово е познат като климатолечебен курорт, подходящ за възстановяване и укрепване на имунната система. 

В тази връзка са предвидени различни програми, свързани с движение, "горско къпане" и бягство сред красотата и свежестта на природата.

Чистият въздух, богат на отрицателни йони и фитонциди (естествени антибиотици, отделящи се при цъфтенето на боровете и другите горски растения) е известен със своя силно изразен оздравителен ефект.

И тази година един от най-големите специализирани паркове за планинско колоездене в региона, „Вело парк Пампорово“ има отлични условия за планинско колоездене. Спортният календар във велопарка стартира с държавно първенство Мечи чал, продължава с традиционния за курорта „Пампорово Байк Фест“ в края на юли и приключва с ендуро състезания – "Елевейшън 999“ през септември.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна