Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям интерес към фестивала в Националния ден на безопасността на движението по пътищата

Снимка: БТА

Националният ден на безопасността по пътищата беше отбелязан от Държавната агенция по безопасност на движението. Към инициативата бяха привлечени десетки партньори, сред които Пътната полиция, Противопожарната служба, Червеният кръст, училища и неправителствени организации.

Десетки шатри с различни атракции привличаха вниманието на малки и големи в центъра на София, но с едно послание: на пътя с предимство е животът. Посетителите видяха демонстрации на новите автомобили на "Пътна полиция", на тестове за употреба на алкохол, изпробваха симулатор за управление на автомобил в реални условия:

"Очилата симулират въздействие на алкохол и трябва да преминем конусите. Не успях да ги заобиколя. Трудна задача ми се стори, защото се виждат двойно", каза посетителка.

"От предучилищна възраст, от детската градина - да имат възпитание, да имат ред, а той, когато дойде при мен, той вече е изтърван" - каза Росен Петров от Българската автоинструкторска колегия.

Председателят на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова обясни необходимостта от инициативата:

"Имаме търпимост към грешките на околните и търпимост към нетолерантно и неправилно поведение на пътя".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна