Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев - гост на годишнината от създаването на завода в Севлиево

Снимка: БТА

Президентът Румен Радев беше гост на отбелязването на 90-ата годишнина от създаването на Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево. Румен Радев беше придружен от своята съпруга Десислава Радева. 

"Още когато дойдох тук преди 7 години, бях силно впечатлен от вашето предприятие, така че нямаше как да не приема поканата да ви поздравя за 90-годишнината. Нямаше как да не окажа внимание към едно от най-големите, най-старите и най-иновативните предприятия. Участвал съм в много разговори за това как трябва да изглежда българската икономика, аз съм горд, че в България има предприятие като вашето. Вие показвате какъв трябва да бъде успешният модел за развитие на българската икономика", каза Румен Радев.

Сред присъствалите на събитието бяха ръководството на "Идеал Стандарт – Видима", областният управител на Габрово инж. Мария Михайлова Башева - Венкова, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, председателят на Общински съвет – Севлиево, Явор Памукчиев. Годишнината продължи с програма, в която участва и група "Сигнал“. 

Компанията е сред най-големите предприятия в България, осигуряваща работни места за близо 3000 служители и е специализирана в производството на санитарна арматура и санитарна керамика. Произведената от завода продукция се изнася в над 100 държави в целия свят.

Информацията е на БТА.
По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна