Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марсилия назначи италианец за треньор

Роберто Де Дзерби бе назначен за треньор на Олимпик (Марсилия)

Олимпик Марсилия назначи Роберто Де Дзерби за старши треньор. Бившият мениджър на Брайтън подписа тригодишен договор. Французите разкриха по-рано тази седмица, че е постигнато "принципно споразумение" и то вече е официално обявено.

Де Дзерби напусна Висшата лига на Англия в края на кампанията 2023-24 г. след успешни 20 месеца в клуба, като той класира Брайтън за груповата фаза на Лига Европа за първи път в историята им.

„Радвам се да се присъединя към Олимпик Марсилия, тъй като имах много силно желание да работя в този клуб. Историята и престижът, които заобикалят OM, страстта и пламът на неговите поддръжници и сериозността и ентусиазмът, показани към мен от Франк Маккорт, Пабло Лонгория и Мехди Бенатиа бяха решаващи фактори в решението ми да започна това вълнуващо предизвикателство.

„Нямам търпение да седна на пейката на „Велодром“, този път като треньор, и да помогна на клуба да си върне позицията, която Марсилия заслужава“, заяви Роберто Де Дзерби

Марсилия претърпя бурна предишна кампания и завърши осми в Лига 1, след като премина през трима различни старши треньори.

Президентът Лонгория добави: „Много сме горди да приветстваме Роберто в Олимпик Марсилия, талантлив треньор с европейска репутация. Освен че е ентусиазиран от идеята да бъде начело на нашия клуб, той притежава всички необходими качества, за да успее.

Решението му да се присъедини към нас изпраща силен сигнал за клуба и новия спортен цикъл, в който се впускаме“.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна