Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Напрежение заради преминаването на ВиК - Дупница към "Кюстендилска вода"

Снимка: Сайт на ВиК Дупница

Преминаването на фалиралото дружество ВиК - Дупница към регионалния оператор "Кюстендилска вода" от 1 юли породи напрежение заради незавършени процедури. Това съобщи за БНР председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. 

Според него реалното преминаване на ВиК - Дупница към "Кюстендилска вода ще е факт от 1 август.

Представители на ВиК холдинга от "Кюстендилска вода" и областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски посетиха водното дружество в Дупница. При преминаването проблем се оказва, че Общинският съвет не е взел решение за отдаване под наем на наличната техника на ВиК.

"Холдингът за това беше, за да гарантира, че ако нещо се случи и има необходимост, Благоевград и Перник помагат, или пък в краен случай наемаме фирма, която да извършва съответните дейности, така, че връщане назад няма", заяви областният управител инж. Пандурски след срещата.

"Няма да започват от 1 юли. Реалистичната дата е да започнат от 1 август. Вчера цял ден се занимавах с тези въпроси. През това време трябва да минат тези процедури за отдаване под наем на имущество, което е необходимо на "Кюстендилска вода", за да работи. Другото имущество общината ще си го прибере", посочи Костадин Костадинов. 

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна