Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелин Михайлов от "Величие" обвини Николай Марков в натиск и заплахи

Ивелин Михайлов
Снимка: ФБ/Свободен глас
Чуй новината! Чуй новината:

Основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов обвини председателя на ПГ Николай Марков, че е отправял заплахи към него. Заплахите от Марков са били предшествани от закани от трето лице, ако "Величие" не подкрепи кабинет с първия мандат.

"На 19 юни на връщане от Доспат на мен ми се обаждат и ми казват: "Така или иначе трябва да подкрепите правителство с ГЕРБ и ДПС" – иначе ще имате някакви компромати, които да излязат".

Марков заплашил Ивелин Михайлов на среща, проведена в събота, 22 юни:

"Той каза: "Спри да се занимаваш с политика, аз ще реша финансовите и други проблеми, които имаш". Това ми го казва, полк. Марков, който нямаше пари за кафе по време на предизборната кампания и изведнъж този човек ще ми решава проблеми за милиони, които са ми създадени от някакви хора, срещу които ние се борим. Той каза: "Не, ти не разбираш какви са последствията – ще бъдеш унищожен".

Още преди началото на 50-ото Народно събрание на "Величие" са предложени министерски кресла в замяна на подкрепа за кабинет на ГЕРБ и ДПС. Едно от тях е Министерство на транспорта, съобщи Михайлов.

В изявлението, излъчено в социалните мрежи, участва и депутатката Красимира Катинчарова, която се оплака, че върху групата се оказва натиск от страна на ръководството ѝ в лицето на Николай Марков, Виктория Василева и Дарин Георгиев.

По-рано днес председателят на парламентарната група на "Величие" Николай Марков реагира с няколко публикации във Фейсбук след отправените обвинения от Ивелин Михайлов. 

"Високите дървета ги брулят силни ветрове!", гласи един от постовете, а малко по-късно се появи и друг: "В дни на изпитания умните мълчат, глупавите говорят!".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна