Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манипулация ли е твърдението за разрив между Доган и Пеевски?

Чуй новината! Чуй новината:

Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Ахмед Доган и Делян Пеевски, обяви пред bTV Юксел Расим, който e ръководител на ДПС в Пловдив.

По думите му, натиск в движението няма, а някои хора се опитват изкуствено да създадат такъв.

Има директно разпореждане от Доган ДПС да не подкрепя кабинета

"Снемането на доверието от господин Рамадан Аталай е решение на областната структура. Това всичко, което се случва в Пловдивска област – във всички структури, е на базата на всичко, което се случва, откакто той дойде като кандидат-народен представител и стана пет пъти такъв с гласовете на хората, които го подкрепиха тук", настоя той.

"Областната структура многократно е заявявала, че с него няма как да сполучим и няма как да имаме добри резултати, но нямаше кой да ни чуе. Надявам се, че този път председателя Делян Пеевски ще ни чуе – хората искат промяна, искат млади хора", коментира още Юксел Расим.

Какво се случва в ДПС?

Той разказа как общинската председателка на ДПС в Кричим, която също е със снето доверие, под свой натиск е събирала подписи и е подписвала декларации.

"Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем", посочи Юксел Расим.

Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващия от листата, за да може да се нормализира организацията на ДПС в Пловдивска област.


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна