Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куман: Осъзнахме колко зле играхме и изнесохме отличен мач

Роналд Куман даде висока оценка на играта на Шави Симонс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман заяви, че неговите играчи са си взели поука след слабата игра и поражението срещу Австрия в груповата фаза и това е помогнало за победата с 3:0 срещу Румъния на осминафиналите на Евро 2024.

"Видях много положителни неща в отбора ни. Осъзнахме колко зле играхме в предния мач във всички аспекти и срещу Румъния футболистите ни показаха точно обратното. Изнесохме отличен мач, като от това мога да изключа само първите десетина минути. Тогава играехме под голямо напрежение", заяви Куман, цитиран от агенция Ройтерс.

Нидерландия създаде много положения и поведе още в 20-ата минута чрез Коди Гакпо, а футболистът на Ливърпул асистира на Дониел Мален за втория гол в 83-та. Отново Мален бе точен за крайното 3:0 в добавеното време.

"Бяхме разучили и анализирали Румъния много добре. Мачът им с Белгия ни помогна да видим откритите пространства и ние ги използвахме. В защита не видях някакви притеснения, справихме се много добре. Шави Симонс беше най-добрият ни играч и той вкара много агресия", добави той.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна