Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер продължава след 4 сета с Беретини

Яник Синер спечели 3 тайбрека.
Снимка: БТА

Водачът в световната ранглиста Яник Синер се присъедини към Карлос Алкарас (Испания) и Даниил Медведев (Русия) и също се класира за третия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън. 

Първият в схемата Синер се справи със сънародника си Матео Беретини в четири сета, но и трите в негова полза бяха решени с тайбрек – 7:6(3), 7:6(4), 2:6, 7:6(4).

В третия сет фаворитът изглеждаше като предал се, след като допусна пробиви срещу финалиста в турнира от 2021 година за 0:1 и 1:4, но след това вдигна отново темпото и малко след 23:00 часа снощи успя да вземе мача с третия си успешен тайбрек.

"За мене е голяма чест да играя на толкова специално за тениса място като Уимбълдън. Днес имах и своя първи мач на централния корт, което наистина е запомнящо се и такова ще остане за мене. Благодаря на публиката за подкрепата, която беше невероятна", заяви Синер след успеха си.

С епична победа се поздрави и австралиецът Танаси Кокинакис, който прекърши с много мъки съпротивата на Феликс Оже-Алиасим (Канада). Австралиецът спаси четири мачпойнта на противника и в крайна сметка се поздрави с победата с 4:6, 5:7, 7:6(9), 6:4, 6:4. Неговият следващ съперник е Люка Пуи (Франция), който идва от квалификациите.

Още в третия сета изглеждаше, че Кокинакис напуска турнира, като Оже-Алиасиме имаше четири мачбола. Това беше сет, пълен с драма, а Кокинакис поведе с 5:0 точки в тайбрека, преди да загуби шест поредни точки, за да се изправи срещу мачбол. Но явно намерил сили някъде дълбоко в себе си, той изравни до 5:5. След което трябваше да отразява мачбол при 5:6, при 6:7, при 7:8 и при 8:9.

Но с много физически усилия и за втори път тази година, австралиецът се върна в мач, изоставайки с два сета в турнир от Големия шлем тази година. 

Номер 12 в схемата на турнира Томи Пол (САЩ) също трябваше да мине през петсетов мач, отстранявайки в крайна сметка 23-годишния финландец Ото Виртанен с 4:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:4. Шампионът от турнира в Куинс преди няколко дни се бори 3 часа и 23 минути, за да си осигури мач с номер 23 Александър Бублик (Казахстан) в третия кръг. Бублик имаше сравнително лесно препятствие в лицето на французина Артюр Казо и го би с 6:4, 7:6 (1), 6:4.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна