Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един убит и двама ранени при престрелка в столичния кв. "Модерно предградие"

Снимка: МВР
Чуй новината! Чуй новината:

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15.00 часа днес пред офис за бързи кредити (блок №3), като са били простреляни трима мъже - един е починал на място, а двама са ранени.

По случая към момента има двама задържани.

Главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който пристигна на мястото, съобщи, че до престрелката се е стигнало след сбиване. Застреляният мъж (на 48 години) е дошъл с още двама души, единият е задържан, другият е прострелян (той е откаран във ВМА). На място са били 3-ма служители на заложната къща, единият от тях е прострелян (той е в "Пирогов").

"Сформират се следствени групи и се опитваме да съберем максимално информация за случая. Още нямаме конкретни данни за сбиването. Убитият не е собственик на заложната къща. Това е човек, който е дошъл и е нападнал собствениците на обекта. Собствениците в момента са арестувани. На местопроизшествието са намерени две оръжия, изясняваме все още случилото се. Убитият има криминално досие, има 11 криминални регистрации", уточни главният секретар на МВР.

Директорът на СДВР комисар Любомир Николов каза, че това са техни стари познайници, от много години.

Стрелците са били в ролята на защитници, тъй като агресорът се споменава, че е този, който е дошъл в търговския обект, кредитна къща, и е агресирал спрямо лицата, които работят в помещението, уточни комисар Николов. 



Единият от ранените е с прострелни рани в гърдите и в крака, той е на 22 години. Откаран е в спешната болница "Пирогов". Той е в противошокова зала, мултипрофилен екип го преглежда, съобщава БТА, като цитира лечебното заведение.

Другият пострадал, на 37 години, е с огнестрелна рана в бедрото. Той е във Военномедицинска академия, няма опасност за живота му. Мъжът е контактен и адекватен, съобщават от ВМА, цитирани от БТА. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна