Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съвети на ДПС в Бургаско с отворено писмо до Ахмед Доган

Общинските съвети на ДПС в 13-те бургаски общини са изпратили отворено писмо до Ахмед Доган. В него те призовават почетния лидер на партията да обясни събитията от последните дни. Декларацията е публикувана преди ден на страницата във Фейсбук "Аз подкрепям Ахмед Доган". В нея се посочва:

"ДПС се намира в един от най-трудните моменти от самото си създаване. Дълбоко сме загрижени поради решенията, които се вземат в партията след проведените парламентарни и редовни избори за европейски парламент. Най-тревожните от тях са изключването на дългогодишни партийни активисти на ДПС без решение на колективните органи на партията, които водят до усещането за саморазправа сред гласоподавателите на ДПС. …Усещането е, че едноличното вземане на решения се е превърнало в идеология на партията, на което ние силно се противопоставяме. Липсата на информация от сегашното ръководство ни кара да мислим, че събитията и действията, които се случват в партията не са съгласувани с вас."

Подписалите се общински председатели на структури апелират към Ахмед Доган да вземе отношение по решенията, взети през последната седмица.

Тримата депутати на ДПС от 2-ри МИР Бургас Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан гласуваха срещу кабинета "Желязков".

По публикацията работи: Петя Янакиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна