Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С протестно автошествие почетоха паметта на загиналите в катастрофата край с. Кесарево

5
Снимка: Здравка Маслянкова

Близо 40 таксиметрови автомобила се включиха в протестно автошествие тази сутрин през Велико Търново, Арбанаси до гробищния парк в Горна Оряховица, за да изпратят таксиметровия шофьор Огнян Георгиев и неговия брат, които загинаха при катастрофата в началото на тази седмица на главния път София – Варна при стражишкото село Кесарево. Катастрофата беше предизвикана от 17-годишен неправоспособен шофьор. 
Колегите на таксиметровия водач, който загина заедно с брат си при тежката катастрофа, организираха протестното автошествие, за да почетат паметта на двамата мъже. Обявиха се срещу войната по пътищата и поискаха да се спазват законите:

"Да изпратим колегата към последния му курс и призоваваме към по-голяма строгост и прилагане на законите по пътищата, за да има някакъв страх и респект". 

"Да спре войната по пътищата". 

"Трябва спокойно, като излезем на пътя, да сме сигурни, че ще се приберем, а такава сигурност няма".

Анета Лазарова, съпруга на загиналия таксиметров шофьор, призова:

"Всички почти загубихме вярата в правосъдната система в България, в това, което се случва всеки ден по пътищата, тази огромна престъпност и призовавам всички млади хора да бъдат малко по-отговорни".

17-годишният младеж от златаришкото село Родина, който предизвика катастрофата, е с два счупени крака във великотърновската болница. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Младежът е без мярка за неотклонение, след като съдът отказа да заседава в болничната му стая по искането на прокуратурата за задържане под стража. Разследването на катастрофата продължава.
Снимки: Здравка Маслянкова
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна