Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни втори след пет обръча на Световната купа в Клуж-Напока

Ансамбълът на България заема второ място във временното класиране след изпълнението с пет обръча на Световната купа в Клуж-Напока
Снимка: БФХГ, Анна Недкова

Ансамбълът на България за жени заема втора позиция във временното класиране за многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.
Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха отлично композицията си с пет обръча и получиха оценка от 38.950 точки (трудност 22.400; артистичност 8.500; изпълнение 8.050). Така възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева се класираха за финала на този уред в неделя.
С разлика от 0.050 точки водач във временното класиране е отборът на Израел, който беше оценен с 39.000. Третата позиция заема Бразилия с 37.750 точки.
Общо 11 тима се борят за медалите в състезанието.
Съдия за България при ансамблите е Християна Тодорова, която днес беше в панела за трудност с уреда.
Утре предстоят съчетанията с три ленти и две топки, след което ще станат ясни медалистите в многобоя и финалистите на отделните уреди.
По-рано днес с най-високи резултати на обръч и на топка абсолютната европейска шампионка Стилияна Николова поведе в класирането за многобоя при жените на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Боряна Калейн заема трета позиция във временното подреждане, а това е последно състезание за двете националки преди олимпийските игри в Париж 2024.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна