Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германската прокуратурата разпита 15-годишен бежанец във връзка с нападението с нож в Солинген

Снимка: БТА

Полицията в германския град Солинген е разпитала 15-годишен бежанец от Киргистан във връзка с нападението с нощи късно вчера, при което бяха убити трима души и тежко ранени поне четирима. Сега властите смятат, че вероятно става дума за атентат.

След фаталните нападения с нож по време на градския фестивал в Солинген вчера германската прокуратура е успяла да разпита 15-годишен бежанец, който може би познава нападателя.

Свидетелка съобщила, че е чула разговор между тийнейджъра от Киргистан и друг мъж, в който е ставало дума за атака с нож. Не е ясно дали наистина става дума за нападателя. Той все още е в неизвестност.

Прокуратурата изхожда от това, че става дума за "терористичен акт", тъй като между три жертви няма никаква връзка. Загинали са жена на 56 години и двама мъже - на 67 и 56 години. Други осем души бяха ранени, четирима от които много тежко. Извършителят е избягал в суматохата и първоначалната паника след нападението.

След фаталното нападение полицейски операции се провеждат в цялата област Северна Рейн-Вестфалия и в цяла Германия. Това заяви директорът на полицията в Дюселдорф Торстен Флайс. Той говори за широкообхватни, издирвателни следствени мерки. Федералните власти също са се включили в разследването.

Полицията призовава населението в Солинген да бъде предпазливо. Засега властите предполагат, че нападението е извършено от един единствен извършител.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна