Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев: Хора, санкционирани за гранд корупция компроментират европейското ни бъдеще

Снимка: БГНЕС

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на избирателния закон. Тя е основният орган, отговорен и за организацията и провеждането на изборите, но следва да бъде подпомагана от правителството и всички институции, дори от партиите. Това каза в Раднево президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос има ли опасност за купен и корпоративен вот на предстоящите избори.

„Тук вече не става въпрос само за някакви вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако обществото ни продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия в обществото, то е обречено на разпад.

...хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция с поведение и действие рушат устоите на демокрацията и компроментират европейското ни бъдеще – това е голямата българска тема.

 Очаквам всички институции, служби, Прокуратурата, Народното събрание, партиите ясно да се позиционират пред този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия“, каза държавният глава, който участва в тържествата по повод 60-та годишнина от обявяването на Раднево за град.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени