Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Илчовски: Това с животните е само претекст, в момента ми спретват страхотни дела

| Интервю
Светослав Илчовски
Снимка: БГНЕС, архив

Това с животните е само претекст, в момента ми спретват страхотни дела за кражба на европроекти, че съм изливал пари в чужбина и за подривна дейност против България. 

Това каза пред БНР бизнесменът Светослав Илчовски, като уточни, че още не са му повдигнати такива обвинения, но "в момента му ги правят", и разказа:

"Направил съм си зоокът, без комерсиална цел. От няколко години се опитвам да го регистрирам - РИОСВ в Плевен знае за това от година и половина, но министърът на екологията реши, че съм неудобен и не трябва да ме регистрира и подари на негов приятел моите животни - в Зоокът-Бургас. ... Министърът на екологията беше пратил този човек, който е собственик на Зоокът-Бургас, да си вземе подаръка. Идва той и си влиза в моята база, даже ухилено ми казва, че идва да си вземе стоката. Падна ми пердето и го оплясках този човек. Не го познавам, но бях предупреден, че моите животинки са подарени на този човек". 

Специализирана полицейска операция се е провела на 11-и септември под надзора на Окръжна прокуратура - Плевен, при която 23 видове животни и птици - препарирани и живи - са открити и иззети от имоти в Плевенска област на бизнесмена.

"Знаех, че ще дойдат в сряда, 11-и септември, затова отидох на почивка. Върнах се в България на 12-и, четвъртък, информирах органите на реда, ако имат някакви претенции, да дойдат да ме арестуват, но не пред децата ми", каза той и подчерта, че животните не са придобити с бракониерска дейност и за тях има документи.

Според Илчовски зад всичко, което му се случва, стоят "организирано" Бойко Борисов и Делян Пеевски:

"Защото съм един от малкото, които не можаха да ги претопят".

Бизнесменът Светослав Илчовски обясни, че е прехвърлил бизнеса си в Румъния.

Интервюто на Илия Вълков със Светослав Илчовски в предаването "РадиоТочка" можете да чуете от звуковия файл. 

По публикацията работи: Наталия Кръстева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна