Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести припомниха за децата, загинали при пътни инциденти

Снимка: БГНЕС

На прага на новата учебна година в различни градове на страната се организират прояви, свързани с безопасността на децата на пътя.

В София тази вечер сдружение "Ангели на пътя" организира митинг-шествие под наслов “Стоп на пътните убийства! Да пазим децата - бъдещето на България". Инициативата е на родителите на 15-годишният Филип Арсов, който беше убит на пешеходна пътека на улица "Гурко" в столицата миналия септември.

Десетки хора се събраха пред сградата на парламента с надеждата да бъдат взети по-сериозни мерки срешу агресивните шофьори и да се намаля броят на загиналите деца при катастрофи.

Инициативата е на родителите на 15-годишния Филип Арсов, който загина миналата година на 2 септември, след като беше блъснат на пешеходна пътека.

Николина Петкова, майка на Филип:

"Никога не сме и си помисляли, че такова нещо може да се случи - в центъра на София пиян да кара с три пъти по-висока от разрешената скорост. И не само това - да отнеме предимството на едно дете на пешеходна пътека и да го убие".

В същото време в Казанлък се организира кампанията "Нито едно дете повече". Инициатор е майката на друго загинало дете - Иван Седмаков, който загина, след като пиян шофьор го блъсна преди две години в Бузовград.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени