Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици от 7 държави на курс при уролозите от ВМА

Клиника по урология на Военномедицинска академия
Снимка: ВМА

Специалисти от седем държави се включиха в двудневен курс, организиран от Клиника по урология на Военномедицинска академия, ръководена от проф. д-р Илия Салтиров.

В научно-практическата академия се включиха медици от България, Израел, Сърбия, Република Северна Македония, Словения, Румъния и Турция.

Специално участие взеха и международни експерти в областта на лазерната хирургия на простата, сред които проф. Мехмет Илкер Гюкче, проф. Марио Софер и проф. Калоян Давидов.

Изнесени бяха различни презентации, покриващи всички аспекти на лазерната хирургия на простата HOLEP като хирургична техника, индикации, усложнения. Дискутирани бяха различни клинични случаи.

Водещите експерти акцентираха върху техниката и инструментариума за провеждане на операцията чрез Live-surgery оперативни интервенции.

Школата по урология на ВМА е с десетилетни традиции. Освен на редица обучителни курсове, клиниката на проф. Илия Салтиров е домакин и организатор на ежегодния международен симпозиум по "Ендоурология и минимално инвазивна хирургия", посветен на съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на урологичните заболявания. Събитието включва лекции и хирургия на живо, представени пред специалисти от цял свят.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна