Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма кандидати за шеф на медицинския център в Елхово

Снимка: Pixabay

Нито един кандидат не е подал документи за участие в обявения от община Елхово конкурс за управител на медицинския център в града. Срокът за кандидатстване е удължен до 18 октомври.

Кризата с липсата на медицински кадри в малките  и особено пограничните общини продължава да се задълбочава показват данните през последните години. 

След пенсионирането на медик - независимо дали е в лечебно заведение или общопрактикуващ, е изключително трудно да се намери друг, подчерта председателят на елховският общински съвет Християн Кускунов.

"Елхово е община, която обслужва три общини- Болярово, Тополовград и Елхово", заяви той.

 Предизвикателството да търсят начини за предоставяне на здравни услуги в малките общините става все по-сериозно, като очакванията са държавата да се намеси, посочи Кускунов.

"Водим разговори с различни специалисти, но имайки предвид , числеността на частните болници, които постоянно продължават да привличат и млади и опитни кадри, се вижда една тенденция, че в малките населени места възниква сериозен проблем, относно бъдещото здравеопазване на жителите", заключи председателят на Общинския съвет в Елхово. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна