Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3 км нов водопровод ще бъде пуснат от утре във Варна

Снимка: БНР

Нов водопровод с дължина над 3 км ще бъде пуснат от утре във Варна. Това съобщи Веселин Русев, управител на ВиК дружеството.

Водопроводът е от местността "Пчелина" до стадион Варна в морската столица и решава до голяма степен проблема с честите аварии в града.

През следващата седмица ще бъде положен и асфалтът. 

Управителят на ВиК дружеството каза, че с пускането на новия водопровод се решават голяма част от проблемите с ВиК авариите във Варна:

"Това е чисто нов водопровод от главния водопровод Варна-Златни пясъци. Този водопровод е с изключителна тежест, относно устойчивото водозахранване на вилните зони и "Златни пясъци". Той замества един водопровод, метален, така наречения руски водопровод с успоредно трасе, което аварираше средно два пъти на месец, да не кажа и повече. 20% от аварийността в града се дължи на него, а той беше такъв, защото, първо, е много стар, второ - покрай него минават кабели високо напрежение и има така наречени блуждаещи токове, които го аварират постоянно. Това е един от най-важните постижения и цели, които сме постигнали благодарение на водния цикъл". 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени