Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Велков: Идвам заради футболистите

Велков (вдясно) и Достанич при представянето им.
Снимка: БТА

"Искам да видя реакция от футболистите. Тъжно е ако се възбуждат само от треньорските смени. Не може при всяка промяна да настъпва импулс в играта и после всичко да си е постарому", обяви Антон Велков при официалното си представяне като треньор на Локомотив (София). Вчера от клуба обявиха, че той заменя на поста Иван Колев.

"Доста често идвам на стадиона, имам впечатление от играта и футболистите. Надявам се да не съм си направил грешни заключения. Три е добро число. Първият път станах треньор на Локомотив, беше защото исках да съм в професията. Вторият път беше, защото исках да има отбор. Сега идвам заради играчите, защото всички смятаме, че имат по-голям потенциал и някой трябва да им помогне да го покажат. Прибирам се у дома. Единственото напрежение е от очакванията на феновете и желанието ми да не ги разочаровам", коментира бившият защитник на "червено-черните".

"Прибирам се у дома. Много хора ми се обадиха, те очакват положителна промяна. Това е товар, с който трябва да се справя. Не мога да разделя трите пъти, в които съм бил треньор. Всички извадиха статистика колко години не съм бил на терена, не се бях замислял, през тези години е имало предложения, които съм отказвал. Правил съм така, че да се развивам. Нямаше как да не бъда сериозен около предложението, не трябваше много време, но отговорността си е отговорност.", разкри Велков.

"Поздравявам Ратко Достанич, че се е наел с тази работа. Нашата школа е родила едни от най-добрите футболисти в България и ми се иска да заработи отново", обяви с надежда новият треньор на Локомотив.

Новият главен мениджър на ДЮШ Ратко Достанич обясни: "Обичам да работя с млади хора и съм се опитвал да ги налагам, дългосрочен проект и това ме спечели. Трябва търпение. Няма да станат бързо нещата, имаме много работа." 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна