Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на Space Camp Turkiye споделят опит и визия за развитие на STEM образованието

Тази вечер ще се проведе специална среща, организирана от Space Camp Turkiye, Център за творческо обучение и Научно-образователения детски център „Музейко“, която е насочена към директори на училища и учители.

Идеята е да се представят възможностите за участие в програмите на Space Camp Turkiye, както и предстоящите инициативи в областта на STEM обучението и развитието на научни и технологични умения. 

Специални гости на събитието са Нурджан Субашъ и Йгитберк Сипер, представители на Sрасе Camp Turkiye, които ще споделят своя опит и визия за развитие на STEM образованието чрез иновативни методи и технологии.

За първа година в Sрасе Camp ще има възможност за обучение и на учители. Става дума за новата програма „Космическа програма за учители: STEM обучение“, която ще се проведе в Измир, Турция от 17 - 20 ноември.

“Това е една програма, която те създадоха специално за нас, след нашето дългогодишно партньорство и много запитвания от учители има ли възможност да минат и те през обучителна програма, за да работят по-добре по линия на STEM и на науките в училище”, коментира Диляна Георгиева от Центъра за творческо обучение

“На срещата ще говорим за три много важни аспекта - как учениците могат да участват в летните програми следващото лято, как учителите и учениците могат да работят по разработени от Sрасе Camp учебни програми и материали в рамките на своето училище и учебните си часове”, обяснява Диляна Георгиева.

Чуйте повече в звуковия файл.
По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени