Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Томаш: Всеки мач излизаме срещу себе си

Александър Томаш
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА София Александър Томаш увери, че няма да има подценяване на отбора на Септември в предстоящия мач от Първа лига, който ще се играе утре от 17.30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Наставникът на "червените" иска играчите да се концентрират върху този двубой и да не мислят за дербито с Левски, което ще се играе на 19 октомври.

"Радостно е, че ще домакинстваме на "Васил Левски", надявам се повече привърженици да дойдат на стадиона. Колкото повече публика има, толкова по-добре за нашите футболисти. Всеки мач излизаме срещу себе си, да се подобрим и да направим по-добра версия на самите себе си.

Уважаваме всеки съперник и тази пресконференция е преди мача със Септември. Не трябва да подценяваме Септември, те имат своите плюсове. Разбирам интереса за следващия мач с Левски, но сега се концентрираме върху Септември. Когато прескачаме етапи, лесно може да се сгромолясаме. Ако си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблем. Искам моите футболисти да бъдат на 100 процента. Когато дойде време за Левски, тогава ще говорим", каза Томаш на пресконференцията преди мача.

"Имаме 14 национали, ще тренираме с 6-7 човека в паузата, но всеки ден, всяка тренировка е плюс за нас, за мен и за екипа ми. В България всички разбираме от три неща: футбол, политика и красиви жени. Не ми е работа да коментирам националния селекционер Илиан Илиев. Той е достатъчно авторитетна личност, щом е преценил да повика четирима играчи от ЦСКА, трябва да уважим неговото решение", каза още наставникът.

Той критикува играта в атака в последния мач срещу Черно море (0:0), но се надява да има  подобрение в следващите срещи.

"Дали ще има промени в атака, ще видите утре. Това е процес, работим от месец и два дни, не сме стигнали още до завършването на атаките, ще разчитаме на индивидуалната класа. Най-трудно е в последните 30 метра на терена, там добрите играчи струват много пари", завърши Александър Томаш.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени