Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тони Димитрова: Не мога и не искам да повярвам, че в момента актьори и театри са престъпниците на държавата

| Интервю
Тони Димитрова и Левон Манукян
Снимка: Facebook: Тони Димитрова

Не мога и не искам да повярвам, че в момента актьори и театри са престъпниците на държавата. Това заяви пред БНР певицата Тони Димитрова. Тя излезе с емоционално обръщение към бившия директор на театъра в Разград Левон Манукян, след като той беше арестуван, а след това пуснат под гаранция. Манукян е разследван за финансови измами и схеми за източване на близо един милион лева.
"Левко, представям си колко си самотен сега! Съдници много, а приятели малко! И повечето мълчим. Защото мълчанието е безболезнено и по-лесно! Мълчах и аз, защото не знаех какво да кажа. И сега не знам, но ще спра да се самоуважавам ако не напиша това. Благодаря ти за 140-те концерта заедно! Благодаря ти за таланта, чудовищния работохолизъм, за това, че не отблъскваше моите внезапни хрумки на сцената, и участваше в тях, че след дълго дърпане, все пак пя с мен, затова, че много пъти ми даде диригентската си палка за мъничко, и ми показа как се прави, затова, че приемаше с широка усмивка чувството ми за хумор, даже, когато леко прекалявах шегите за прическата ти, оприличавайки те с този или онзи известен човек!!За това, че безброй пъти ми написа и каза, че ме обичаш и вярваш в общата ни работа. За това, че ме запозна с приказните и любими мои хора от Разградската филхармония, които отдавна си ги наричам “моите хора”! За това, че изтегляше от дъските на сцената пропадналите ми токчета, за това, че следеше всяко мое движение и дишаше с мен на всяка песен. Благодаря ти за всичкото това щастие, което преживях 140 пъти!
По горещата тема ще кажа това: ако си виновен, ще се срамувам заедно с теб, но ако се окаже обратното, това ще е 141-то ми щастие! Знаеш ми телефона!", написа Тони Димитрова в профила си във Фейсбук. 
"Когато имаш приятел и той някъде пострада и се гърчи, най-лесно е да млъкнеш. Малко по-трудно е да се събереш и да не се страхуваш, че някой ще те наплюе или разкритикува. Да виждате някъде думата "подкрепа" или нещо да го оправдавам?  Затова написах: "Ако си виновен, ще се срамувам с тебе. Ако не – ще се радвам". 

Левон е само на три месеца директор - от това си следвам някакви изводи. Не се бъркам в работата на следствието. Аз емоционално написах нещо на приятел. Така е редно!", посочи певицата в предаването "РадиоТочка".

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл. 


По публикацията работи: Мария Сивкова - Илиева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени