Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелските сили нанесоха нови удари в южните предградия на Бейрут

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските въоръжени сили нанесоха нови удари днес в южните предградия на ливанската столица Бейрут. Продължават сраженията между Израел и "Хизбула" в Южен Ливан. 

Израелски изтребители са атакували района "Харет Хрейк" и бежански лагер в квартал "Дахия", недалеч от международното летище "Рафик Харири", което все още функционира. Отекнали са силни взривове.

Израелските сили са атакували оръжейни складове в различни райони в Южен Ливан. Разрушени са и входни шахти към тунели, използвани от "Хизбула". 

От шиитската организация заявиха, че са отблъснали среднощна израелска атака край Одайсе и са атакували с ракети военновъздушна база край Хайфа, в Северен Израел. 

Израелски танк е бил поразен в района на границата. 

За първи път бе атакуван и град Триполи на север, където са били ликвидирани двама командири на палестинската групировка "Хамас", действащи в Ливан.

Над 35 медицински заведения са затворили врати заради израелските удари, според Световната здравна организация. Съобщава се за убити и ранени парамедици. Израелските военни твърдят, че "Хизбула" използва линейки за превозване на бойци и оръжия.

Повече от 200 хиляди души досега са напуснали Ливан, преминавайки през границата в Сирия, по данни на Върховния комисар за бежанците Филипо Гранди. Според ливанските власти, броят им е 300 хиляди.

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени