Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Милошев открива международното изложение "Културен туризъм" във В. Търново

Евтим Милошев
Снимка: БТА

Служебният министър на туризма Евтим Милошев ще открие тази вечер международното изложение "Културен туризъм", което се провежда за 19-а година във Велико Търново. В тридневния форум ще се представят 10 държави и 30 български общини.

Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново е единствената туристическа борса у нас с насоченост за развитие на този сегмент от туризма. Своя туристически продукт, потенциал и култура ще покажат България, Германия, Испания, Турция, Азербайджан, Румъния, Китай, Гърция, Сърбия и Северна Македония. Акцент в изложението са и представянията на българските общини.

За професионалните теми за дискусии по време на изложението Борислав Йорданов, управител на общинското туристическо дружество "Царевград Търнов", организатор на изложението, посочи:

 "Туризмът - индустрията на гостоприемството, гостоприемният град“. Другата конференция е "Музеи на бъдещето – бъдещето на музеите", иновациите в музеите, за дигитализация на музеите. Другата важна конференция е как киноиндустрията влияе на градовете и променя туризма и облика на един град след като в него са заснети филми".   

 Акценти в програмата са кулинарното събитие на гръцки готвачи и националният конкурс "ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ".

Тази година мястото на международното изложение "Културен туризъм" във Велико Търново е променено и форумът ще се проведе в бизнес центъра в покрайнините на града в посока София.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна