Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултации на ФнФ за финансов инструмент "Микрокредитиране за предприемачество на студенти"

Фондът на фондовете (ФнФ) стартира пазарни консултации във връзка със структурирането на дългов финансов инструмент "Микрокредитиране за предприемачество на студенти и докторанти", съобщават на сайта на фонда.

Общият бюджет е в размер на 7,76 млн. лв. и е по Програма "Образование" 2021-2027, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+).

Консултациите ще се проведат до 21-ви октомври, като желаещите да вземат участие в тях трябва да направят предварителна електронна резервации, съобщават от ФнФ.

Чрез този финансов инструмент ще се стимулира и подкрепя създаването на собствен бизнес или друг вид предприемаческа дейност от страна на студенти и/или докторанти, като целта е да се окаже подкрепа за подобряване на възможностите за реализация с цел бърз преход от висше образование към заетост. Поставеният фокус е върху развитието на предприемаческите умения на студентите и/или докторантите чрез участието им в предприемаческия процес, а именно чрез "learning by doing", както и повишаване качеството на връзката между образование, наука и бизнес.

Самите консултации ще се проведат под формата на индивидуални срещи с всички заинтересовани лица, като ще бъдат обсъдени редица теми, включващи състоянието на пазара и основни фактори, свързани с микрокредитиране на целевата група като очаквани възможности, търсене и предлагане, дейности, проекти. Ще бъдат коментирани структурата и параметрите на финансовия инструмент, както и индикативните условия на финансиране на крайните получатели.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени