Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия с успех за Мондиал 2026, Аржентина с реми

Лионел Меси отново се завърна в игра за националния отбор на Аржентина

Отборът на Бразилия победи тима на Чили с 2:1 в мач от от квалификациите за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Благодарение на успеха момчетата на Дорвиал Жуниор се изкачиха до четвъртото място единствената квалификационна група в Южна Америка.

Домакините от Чили поведоха с ранен гол във 2-рата минута на Едуардо Варгас. В края на полувремето те имаха и претенции за дузпа, които не бяха уважени от съдията.
Още в ответната атака в първата минута на добавеното време на първата част Игор да Круз връхлетя върху хитър висок пас от Савиньо и с лекота преодоля вратаря с глава отблизо, изравнявайки резултата.
Победният гол падна късно в 89-ата минута, когато Луис Енрике направи страхотен пробив и дръпна спусъка от вътрешността на наказателното поле, за да дари “селесао” с победата.

Съставите на Венецуела и Аржентина направиха равенство 1:1 в мач от квалификациите за Мондиал 2026. “Гаучосите” продължават да са лидери в единствената квалификационна група в Южна Америка, като дори увеличиха аванса си пред втория Колумбия.

Голямата звезда на световните шампиони - Лионел Меси, започна като титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал. Осемкратният носител на “Златната топка” дълго време бе извън терените, както на клубно, така и на национално ниво заради контузията си по време на Копа Америка това лято, но по всичко личи, че вече е напълно възстановен.

Иначе Меси не успя да вкара гол тази вечер, а попедението за “гаучосите” бе дело на Николас Отаменди в 13-тата минута. То падна след като настъпи суматоха в наказателното поле на домакините, дошла от изпълнение на пряк свободен удар и топката достигна до крайния бранител, който прати коженото кълбо в опразнената врата.
Играчите на Венецуела взривиха трибуните през второто полувреме, когато стигнаха до изравняването в 65-ата минута. Селекцията на Лионел Скалони заспа в последната линия на отбраната и при едно центриране Хосе Саломон Рондон се извиси над всички, за да разстреля с глава вратаря Херонимо Рули.
Това бе втори пореден мач, в който Аржентина не успя да спечели. Играчите на Венецуела пък не успяха да спечелят в пети последователен двубой, в които записаха четири равенства и една загуба.

В другата среща от снощи Еквадор и Парагвай завършиха 0:0. Съперниците са в разстояние от 4 места в класирането, но са разделени от само две точки в класирането и имат еднакво голям шанс да се класират за финалите в САЩ, Канада и Мексико.

По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени