Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Байдън: Ураганът "Милтън" нанесе щети за около 50 милиарда долара

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че ураганът "Милтън" е причинил щети на стойност около 50 милиарда долара при преминаването през Флорида, предизвиквайки наводнения и разрушения и убивайки най-малко 16 души.

"Експертите изчисляват, че е причинил щети за около 50 милиарда долара“, каза Байдън пред репортери след брифинг в Белия дом.

Той и вицепрезидентът Камала Харис бяха информирани за усилията за възстановяване от "Милтън", втората буря, връхлетяла Флорида през последните седмици, донасяйки ново опустошение на щата, който все още се възстановява от удара, нанесен от урагана "Хелийн" миналия месец.

Президентът ще пътува до Флорида в неделя, за да види щетите от бурята от първа ръка. Пътуването е част от усилията на Байдън и Харис да уверят гласоподавателите, че правят всичко по силите си, за да помогнат с реакцията и възстановяването – и да се противопоставят на твърденията на бившия президент републиканец Доналд Тръмп, че администрацията не прави достатъчно.

Байдън също така настоя Израел да спре да стреля по мироопазващите сили на ООН в Ливан след двата инцидента, при които бяха ранени Сини каски.


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна