Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима българи на ЕП по тенис на маса

Националите преди заминаването.
Снимка: БФТМ

Петима български национали заминаха днес за участие на европейското индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени. Континенталният шампионат ще се състои в Линц (Австрия) от 15 до 20 октомври, съобщиха от федерацията ни.

Мария Йовкова, Цветелина Георгиева и Виктория Персова ще стартират от квалификациите при жените, а Владимир Петков и Йоан Величков ще започнат от пресявките при мъжете.

Персова е в предварителна група 3 с Катаржина Вегжин (Полша) и Бернадет Балинт (Унгария). Йовкова е в група 4 с Татяна Кукулкова (Словакия) и Шарлът Кари (Уелс), а Георгиева е в група 11 с Филипа Берганд (Швеция), Лара Опека (Словения) и Реелика Хансон (Естония). 
 
Петков е в квалификационна група 15 с Манбо Мън (Германия) и с Конър Грийн (Англия), а Величков е в група 20 с поляка Мачей Колоджейчик и с Ивик Нилсен (Гренландия).

Двамата българи ще участват и в пресявките на двойки при мъжете, а Йовкова и Георгиева ще започнат от квалификациите при жените. Персова пък ще си партнира при дуетите с Александра Ерсова (Латвия).

В пресявките на смесени двойки ще се включат Петков/Персова и Величков/Йовкова. 

Със състезателите за Австрия заминаха и треньорът Деян Георгиев и отговорникът за международната дейност към БФТМ Александър Начев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени