Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тухел е фаворит да води отбора на Англия

Томас Тухел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Томас Тухел е фаворит да застане начело на националния отбор на Англия, съобщава Скай Спортс. Ръководството на Футболната асоциация вече води преговори с представителите на германския специалист, който е предпочитан за ролята към този момент.

ФА е в търсене на нов селекционер, след като Гарет Саутгейт напусна позицията след загубата от Испания във финала на Евро 2024 през лятото. Начело на "Трите лъва" временно застана треньорът на младежкия национален отбор Лий Карсли, който ще води Англия до края на годината.

След двете победи над Израел и Финландия през септември се заговори, че Карсли може да остане за постоянно на поста, но загубата от Гърция на "Уембли" и несигурността в изказванията на Карсли са отказали ФА от тази идея. Поради това те са засилили търсенето на нов треньор и вече активно преговарят с Тухел.

Тухел е без работа от месец май насам, когато се раздели с Байерн Мюнхен след неуспешния сезон, в който баварците не спечелиха нито един трофей. Ако бъде назначен, германецът ще стане едва третият чуждестранен селекционер на Англия, след Свен-Йоран Ериксон и Фабио Капело.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна