Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Google представи надстройка на чатбота Gemini за своите облачни услуги

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор за публични сектор на компанията майка на Google Alphabet Inc. - Карън Дахут обяви в сряда, че Gemini, чатботът на компанията, базиран на изкуствен интелект (ИИ, AI), в пакета Google Distributed Cloud (GDC) ще бъде достъпен за Secret и Top Secret натоварвания в началото на 2025 г.

"Gemini в GDC дава възможност на представители от публичния сектор да създават AI агенти от следващо поколение, предназначени да подобрят ефикасността и ефективността в отделите. Тези работни натоварвания могат да включват агенти, създадени да помагат на държавните служители да рационализират работните потоци и разработването на кодове, да получат по-задълбочена представа от данните, за да управляват по-добри решения- създаване и подобряване на позицията на агенцията по отношение на киберсигурността, за да се справя с развиващите се заплахи", отбеляза Дахут в приветствената реч на срещата на върха на публичния сектор на Google.

"Gemini в GDC дава възможност на агенциите да се придържат към най-високите стандарти за сигурност, съответствие и поверителност, с вградена сигурност от корпоративен клас за защита на чувствителни правителствени данни“, обясни Дахут.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна