Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ню Йорк Либърти с първа титла в женската НБА

Баскетболистките на ЛИбърти ликуват с трофея в WNBA.
Снимка: БТА

Отборът на Ню Йорк Либърти победи Минесота Линкс с 67:62 (10:19, 17:15, 20:10, 13:16, 7:2) след продължение в Бруклин, в петата среща и спечели финалната серия с 3-2 успеха, за да си осигури първата титла в женската Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (WNBA), година след като се препъна на последното стъпало за пети път. Линкс пропуснаха да спечелят рекордна пета титла.

Джонкел Джоунс допринесе за победата на Либърти със 17 точки и 6 борби и беше обявена за Най-полезна състезателка във финалите на женската НБА. 30-годишната Джоунс записа средно по 17.8 точки и 7.6 борби на мач във финалите.

Минесота имаше аванс от 34:27 на почивката, но след силна трета част домакините обърнаха до 47:44 в своя полза. След равенство 60:60 в редовното време, в продължението Ню Йорк Либърти се наложи със 7:2 точки.

"Това е нещо специално и се опитвам да не плача“, каза Бриана Стюарт, която заедно със Сабрина Йонеску спечели златен медал с националния отбора на САЩ на олимпийските игри в Париж.

"Имахме някои възходи и падения. Серията беше трудна, но се преборихме, защото искахме да донесем титлата у дома в този град и за тази публика", добави Стюарт, която завърши с 13 точки, 15 борби и 4 асистенции за победата на Либърти.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна