Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-а "Вечер на добродетелите" осигурява подкрепа за стотици деца през 2025 г.

"На децата си трябва да дадем две неща: първото са корени, а второто – криле."

Тази мисъл на Йохан Гьоте е дала наслова на 15-ата Вечер на добродетелите, която фондация "За нашите деца" организира тази вечер.

"Корените можем да осигурим с добро семейство, добра среда. Там от семето може да се разлисти дървото на талантите и уменията. А крилете ще отведат човека там, където са възможностите на бъдещето", посочи пред БНР-Радио София Мариана Соколова, ръководител Детска къща и регионален мениджър Социално развитие на фондацията.

Тя разказа за дейността и атмосферата в къщата, която ръководи, където са настанени и обгрижвани 7 деца на възраст от 1 и половина до 7 години.

"За изминалите 12 години сме подкрепили 81 деца. От тях 47 са осиновени, около 10 са реинтегрирани в кръга на роднините. Другите са настанени в приемни семейства", уточни Соколова.

На поредното издание на Вечерта на добродетелите са поканени близо 300 гости, представители на дипломатическите, културни и бизнес среди, както и местната и изпълнителната власт.

100% от сумата от куверти, даренията по време на събитието и традиционното благотворително наддаване, ще отидат в подкрепа на дейността на организацията.

"С набраните средства ще бъдем до поне 3000 деца и семейства през 2025 г.", уверяват от "За нашите деца".

Чуйте разговора на Гергана Пейкова. 

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна