Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъщерята на намерената край Перник възрастна жена с деменция благодари на полицията

Сградата на полицията в Перник
Снимка: Елена Тамакярска

В писмо до министъра на вътрешните работи Атанас Илков е изказана благодарност към служителите на ОДМВР – Перник във връзка с издирването на 82-годишна жена с деменция. Тя се е изгубила на 27 септември в пернишкото село Люлин. В акцията по издирването ѝ са се включили екипи от Първо и Второ районни управления, ОДМВР и Аварийно спасителното звено към община Перник.

В писмо до министъра на вътрешните работи Атанас Илков признателната дъщеря изразява благодарност към всички участвали в издирвателната акция.

"За първи път от години насам повярвах и видях, че в системата на МВР работят такива достойни хора”, казва в писмото си дъщерята. 

"Тя е особено впечатлена от личното участие в акцията на зам.–директора на ОДМВР, както и от началника на Първо районно управление, който ѝ се обадил лично, за да я информира за самата акция", каза регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. 

От своя страна директорът на ОДМВР – Перник ст. комисар Милчо Милчов също изказа задоволство и благодарност за проявения професионализъм и човечност от всички участници в акцията. С негова заповед и на главния секретар на МВР ще бъдат наградени полицаите, включили се в издирването.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна