Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислава Христова с 13 т. при успех на Жирона в Еврокъп

Борислава Христова (с топката) игра 27 минути срещу Печ.
Снимка: Spar Girona

Българската националка Борислава Христова и испанският й отбор Жирона продължават без загуба от началото на сезона в баскетболния турнир Еврокъп при жените. Тимът на Жирона постигна труден успех при гостуването си на унгарския Печ със 74:71 (16:22, 20:16, 13:16, 25:17) и остава едноличен лидер в група L с пълен актив от три победи.

След размени на водачеството в началото, домакините водеха през повечето време, но три минути преди края кош именно на Христова доведе до обрат, като гостите задържаха водачеството си до последно.

Борислава Христова бе втора по резултатност за успеха на тима си с 13 точки, като завърши още с 5 борби и 2 асистенции за близо 27 минути като титуляр.

Следващият мач на Жирона в турнира Еврокъп е след седмица срещу арменския Ереван Фоксис в Испания.

Друга националка - Карина Константинова, и германският Келтерн записаха първа победа от началото на сезона в европейската клубна надпревара. Воденият от треньора Матеа Тавич тим надви като гост финландския Пели-Карху с 88:64 (14:26, 20:20, 29:10, 25:8).

Съставът на Келтерн изоставаше с 16 точки по време на мача, но след много силно второ полувреме направи обрат.

Константинова се представи на ниво в срещата, като се отчете с 10 точки, 2 борби и 3 асистенции за 30 минути като титуляр.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна