Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назарян: Надявам се на по-висока избирателна активност

Снимка: БГНЕС

В днешния ден е най-важно българите да бъдат активни и да гласуват. Този път трябва да бъде съставено редовно правителство.

Това заяви председателят на парламента Рая Назарян, след като упражни правото си на глас, предаде БГНЕС.

"Гласувах за отговорната политическа формация, която е доказала, че може да съставя редовни и успешни правителства с пълен управленски мандат. България има нужда повече от всякога от сигурност, стабилност и справедливост. Такива резултатите се постигат само с редовно и успешно правителство, което може да отговори на очакванията на гражданите за просперитет, развитие, както и за предизвикателствата, пред които са изправени страната ни и светът всеки ден", каза Назарян.

Тя подчерта, че в днешния ден е най-важно българите да бъдат активни и да гласуват.

"Техният вот ще определи бъдещето на страната ни. Надявам се на по-висока избирателна активност, защото това ще повиши легитимността на Народното събрание и ще е индикатор за възвръщане на доверието в политическите процеси като цяло."

На въпрос кой би могъл да бъде подходящ коалиционен партньор, Назарян отговори: "Първо трябва да видим резултатите. Неведнъж сме заявявали кой е подходящ, доказвали сме, че можем, работили сме с тях и сме постигали резултати. Предстои анализ, съставяне на формула и много разсъждения, защото този път трябва да бъде съставено редовно правителство.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна