Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фани Куцарова представя фестивала "Музикални зографи"

Продължава фестивалът “Музикални зографи”, който започна на 22 октомври. Следващите дни са предвидени срещи с едни от най-интересните изпълнители, които ще се включат в музикалния форум.

“Този фестивал е съвсем нов. Цялото Сдружение “Про Артибус”, което е създадено от музиканти и художници, решихме, че това ще е един добър акцент на Софийската сцена, а и не само, защото ние направихме една предпремиера в Бургас. 
Там направихме три концерта, които бяха с изключителното съдействие на Бургаската Община и концертите бяха с много голяма посещаемост”, казва Фани Куцарова - флейтист и един от създателите на фестивала “Музикални зографи”.

Фестивалът, който започна на 22 октомври, ще продължи до 20 ноември и предвижда още 10 концерта. Музикалната академия предоставя зала за провеждането на майсторския клас на проф. Герхард Райхенбах, а също така и зала, където ще бъде концертът на майсторския клас.
Проф. Герхард Райхенбах е едно от светилата в световната китарна общественост.

“Целта на целия фестивал беше да може да дадем сцена не само на известни имена, а и на такива, които всъщност не сме чували, както и на много млади хора. Затова имаме особено отделено внимание на младежите и на дебютите”, допълва Фани Куцарова.
Като пример веднага даде младия китарист Тео Николов, който е много добър китарист и ще представи на концерта си на 29 октомври много амбициозна програма.

Проф. Герхард Райхенбах е едно от най-търсените и популярни лица на световната музикална сцена. Солист на оркестри, канен за рецитали в най-големите концертни зали, осъществил поредица от записи на произведения за соло класическа китара, Герхард Райхенбах ще представи концертна програма с български произведения от Росен Балкански.

Чуйте още за програмата на фестивала от разговора на Лили Големинова с Фани Куцарова в звуковия файл.
По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна