Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Дебютен албум на Koka Mass Jazz – проект на Константин Кацарски

Фото: личен архив

Кока Mass Jazz е артистичният псевдоним на Константин Кацарски – музикант, познат от работата си с родните групи „Блуба Лу“ и „Лепра Де Лукс“. Той композира, наред с това е DJ, свири на барабани и на клавишни инструменти. Кока Mass Jazz дава име на новия проект на Константин. Дебютният албум Groovy Jam Shoеs, който ще ви представим в аванс, ще излезе официално на 31 март. За началото на Кока Mass Jazz Константин Кацарски разказва:

Реално като проект започна през 2013 година, когато направих първите записи, но идеята е стара. Ейсид джаз, фънк, соул е музиката, която харесвам от дете – тя винаги ме е инспирирала да работя. Баща ми беше първият, който ме тласна в тази посока. Заедно слушахме предаването за джаз на БНР „Около полунощ”. Шестгодишен започнах да свиря на пиано, но още на първата продукция се запалих по ударните инструменти и продължих в класа на Добри Палиев. Мой учител беше и Христо Йоцов, джазмен, барабанист и композитор. За мен бе важно да създам собствен звук на композициите, включени в албума на Koka Mass Jazz. Исках той да се отличава на фона на всички тези фънк и соул парчета, направени през годините. Най-трудно се постига оригинален звук на барабаните и баса, който да бъде разпознаваем от публиката. Албумът „Groovy Jam Shoes“ е с 12 трака. Музиката и аранжиментите са мои, текстовете са на Деница Георгиева – Сихая. Записан е с приятели-музиканти: Георги Янев – китара, Петко Славов – бас, Боби Струкански – бас, Мартин Ташев-тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано. На бас в него свири и баща ми. Вокалите са на Деница, с която се запознахме след участието й в телевизионно музикално шоу през 2009 г. Проектът Koka Mass Jazz започна като инструментален, но след като я поканих да участва в една композиция, първоначалната идея се промени. Тя за първи път пише текстове на песни и се радваше на свободата да се изразява.  От 2013 г. концертираме. Подготвяме промоция на албума, за която ще поканя гост музиканти, един от тях ще долети специално от САЩ. Освен в София, ще представим проекта и в Пловдив, Варна и Бургас. Имаме фейсбук страница, на която ще публикуваме датите на концертите ни.

Правейки музика, никога не съм си поставял граници и не съм мислил локално – продължава Константин Кацарски.Още през 2004 г. наши тракове бяха включени в компилацията на LTJ Bukem, „Earth 007“ за английския лейбъл – Good looking Records. Полското радио RAM 6 издава компилация с музиката ни, направихме и концерти там. Подписахме договор с австрийския лейбъл на Kruder и Dorfmaister, имена на електронната сцена. Те издадоха албума ни „Groove Euroope“. Сега наш продуцент е Cold Busted Records от САЩ. Предпочетох го, защото подписахме договор за издаване освен на диск и на 12-инчов винил, както и на 50 лимитирани броя касети. В албума са включени и инструменталните версии на песните. Преди три седмици от Cold Busted Records пуснаха първите пет плочи – най-ценните плочи за меломаните. Те бяха продадени много бързо и получихме добри отзиви.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!